Binnenland

Vandaag op NPO Radio 1: Eredivisie, Schaatsen en De Perstribune

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Vandaag op NPO Radio 1: Eredivisie, Schaatsen en De Perstribune

Goedemorgen! Het is weer zondag en dat betekent Eredivisievoetbal. Vandaag speelt Ajax in het beruchte stadion van De Graafschap en gaat Feyenoord op bezoek bij Fortuna Sittard. Verder vandaag wordt het tweede deel van de wereldbeker in Heerenveen geschaatst en is Frank Kramer te gast bij De Perstribune.

Eredivisie

Vandaag speelt Ajax weer in de eigen Johan Cruijff Arena tegen De Graafschap. De Amsterdammers zullen moeten winnen om in het spoor te blijven van koploper PSV, dat zaterdag eenvoudig van Heracles Almelo won. Alle Eredivisiewedstrijden zijn live te horen op NPO Radio 1 via NOS Langs de Lijn.

Overzicht van de Eredivisiewedstrijden op zondag

12.15 uur sc Heerenveen-FC Utrecht | Verslag: Richard van der Made
14.30 uur Ajax-De Graafschap | Verslag: Frank Wielaard
14.30 uur FC Groningen-FC Emmen | Verslag: Andy Houtkamp
16.45 uur Feyenoord-Fortuna Sittard | Verslag: Chris Wobben

Schaatsen

Vandaag staan er twee afstanden op het programma in Heerenveen. Zowel de mannen als vrouwen rijden de 1000 meter. De mannen daarnaast ook nog de 5000 en de vrouwen de 3000. Het is nog maar de vraag of topschaatser Sven Kramer in actie komt. Analist Erben Wennemars ziet dat Kramer zich zorgen maakt en zegt dat wij dat daarom ook moeten doen.

Na de wereldbeker in Heerenveen volgt tussen Kerst en Oud & Nieuw de NK afstanden in Thialf, die als kwalificatietoernooi belangrijk zijn voor de rest van het seizoen. "Staat hij er daar niet, dan kan hij zich opmaken voor volgend seizoen", geeft Wennemars aan.

De Perstribune

Frank Kramer beleefde een enerverende week. Vorig weekend nam hij op geheel eigen wijze afscheid als voetbalcommentator bij Eurosport. Tijdens de finale van de Amerikaanse MLS Cup gaf hij een onemanshow van anderhalf uur, zónder aandacht te besteden aan de wedstrijd. Het was een afscheid in stijl van de flamboyante ex-voetballer en -presentator die in het verleden ook al eens opvallend afscheid nam bij Avro's Sportpanorama. De Perstribune is live te horen op NPO Radio 1 vanaf 12.12 uur.

En verder...

  • Vorige week was de schatrijke Amerikaans-Hongaarse filantroop George Soros weer eens in het nieuws omdat de door hem gefinancierde Central European University Hongarije moet verlaten. Maar eigenlijk is Soros al maanden in het nieuws – hij ontving in november een bompakket, Trump beschuldigt hem ervan demonstranten te betalen en Baudet wil een onderzoek naar zijn invloed in Nederland. Reden te over dus om met Hongarije-kenner en historicus Stefan van der Poel te praten over George Soros, man en mythe. Luister naar OVT om 10.00 uur.
  • Vrouwen kregen vorige week het goede nieuws dat de anticonceptiepil weer geleverd zal worden. Maar er zijn nog steeds ruim 400 andere medicijntekorten waar ook nog een oplossing voor gevonden moet worden. Vaak is er een alternatief middel maar met een vergroot risico op bijwerkingen. Een reportage van Joga Brouwers in Reporter Radio vanaf 19.00 uur.

Ster advertentie
Ster advertentie