Binnenland
NOSNTR

Boeren houden trekkerprotest om kabinet onder druk te houden

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Boeren houden trekkerprotest om kabinet onder druk te houden

Boeren hebben met trekkers actiegevoerd langs op- en afritten van snelwegen. Ze wilden daarmee druk op het kabinet houden, voorafgaand aan een gesprek met landbouwminister Schouten. Ook bouwers deden mee aan de actie, die tot 14.00 uur duurde.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Voorzitter Mark van den Oever van de actiegroep Farmers Defence Force (FDF) deed vorige week een oproep op Facebook aan boeren om hun "spierballen te tonen". Volgens de organisatie was het niet de bedoeling dat de boeren het verkeer te blokkeren. De actiegroep heeft tienduizenden leden op Facebook en zat onder meer achter de landelijke protesten in oktober.

Op verschillende wegen door het hele land is actiegevoerd. Een Gelderse FDF-woordvoerder zegt dat er geen concrete plekken waren aangewezen, maar dat het lokaal werd bepaald.

Eigen voorstellen

Boerenorganisaties, verenigd in het Landbouw Collectief, spreken vanmiddag in Den Haag met Schouten over voorstellen die zij woensdag neerlegden om de stikstofcrisis aan te pakken.

De maatregelen komen deels overeen met wat het kabinet heeft voorgesteld, maar de boeren willen dat alles op vrijwillige basis gebeurt. Er zou een fonds moeten komen van 2,9 miljard euro om een en ander te bekostigen.

Ster advertentie
Ster advertentie