Binnenland
NOSNTR

Geen zomervakantie in het buitenland door corona, dus op jacht naar een boot

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Geen zomervakantie in het buitenland door corona, dus op jacht naar een boot

Door het coronavirus dreigt de zomervakantie voor veel Nederlanders in het water te vallen. Letterlijk, want er wordt massaal gezocht naar een andere manier van vakantie vieren, bijvoorbeeld op het water. Boten zijn bijna niet aan te slepen, merken botenbouwers, -verhuurders en -verkopers.

Verslaggever Vincent van Rijn ging langs bij een botenverkoper

Yoney Verschuur van Verschuur Watersportkan de vraag bijna niet aan. "Normaal gesproken verkopen we per week tien boten. De afgelopen weken waren het dertig boten per week."

Aan het begin van de coronacrisis vreesde ze nog voor haar bedrijf, maar toen eenmaal duidelijk werd dat in Nederland geen totale lockdown kwam, liep het storm. "Dat was echt een omslagpunt. Mensen hadden ineens duidelijkheid dat ze nog wel naar buiten mochten."

Niet iedereen kan mee op de boot

Martin Bos besteedde al zijn vakantiegeld aan een sloep. "Ik zou met vrienden naar Amerika gaan, maar dat kan natuurlijk niet. Het alternatief is nu een bootje, zodat ik vakantie kan vieren op het waren."

Weliswaar zonder al zijn vrienden. "Deze is wel groot genoeg om afstand te kunnen hadden, maar ik kan niet zomaar iedereen uitnodigen natuurlijk."

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie