Binnenland
WNL

VVD’er Fred Teeven door BBB aangesteld als verkenner in Zuid-Holland: 'Het wordt niet makkelijk'

foto: anpfoto: anp
  1. Nieuwschevron right
  2. VVD’er Fred Teeven door BBB aangesteld als verkenner in Zuid-Holland: 'Het wordt niet makkelijk'

Fred Teeven gaat als verkenner in Zuid-Holland onderzoeken wat de mogelijke opties zijn voor een coalitie. De VVD’er en oud-staatssecretaris van Veiligheid en Justitie werd aangesteld door de BBB om op zoek te gaan naar een mogelijke formatie.

BBB’er Heidi Looy werkte jarenlang samen met Teeven. Zo was zij een tijd de persoonlijke medewerker van Teeven in de Tweede Kamer. "We hebben nog veel contact, hij is een beetje mijn mentor. We kunnen het goed met elkaar vinden", vertelt ze in WNL In de Kantine op NPO Radio 1.

'Niet makkelijk'

"De taak die Teeven op zich neemt in Zuid-Holland is niet de makkelijkste", zo stelt politiek verslaggever Thomas van Groningen. "De BBB heeft negen zetels, dan doe je er acht bij van de VVD, vier van het CDA, JA21 en D66, dan heb je genoeg. Maar dan zit je dus met vijf partijen om tot een coalitie te komen", vertelt hij. Volgens Looy wordt het inderdaad een lastige opgave. "Het wordt sowieso niet makkelijk denk ik, we moeten het heel goed bekijken.

In de Kantine

Maatschappelijke kwesties, debat én sport: de ideale zaterdagmiddagmix, live vanuit Rotterdam van 17.00 tot 19.00 uur op NPO Radio 1. Gepresenteerd door Fidan Ekiz en Wieger Hemmer.

Ster advertentie
Ster advertentie