Binnenland

Vandaag op NPO Radio 1: The Windsor Wedding

foto: AFPfoto: AFP
  1. Nieuwschevron right
  2. Vandaag op NPO Radio 1: The Windsor Wedding

Harry en Meghan stappen in het huwelijksbootje, Wajongers worden gekort op hun uitkering door een fout in de wet en Daan Heerma van Voss vertelt over zijn nieuwe boek. Dit en meer hoor je vandaag op NPO Radio 1.

The Windsor Wedding

Winfried Baijens en Jort Kelder zorgen ervoor dat je niets hoeft te missen van het huwelijk van prins Harry en Meghan Markle. Groot Brittanniƫ-experts schuiven aan en Lammert de Bruin verzorgt social media updates. Blijf op de hoogte van de plechtigheden in Windsor Castle en luister tussen 12.30 uur en 15.00 uur NPO Radio 1.

Wajongers worden gekort op uitkering door fout in wet

Mensen met een Wajong-uitkering die willen studeren en dat willen financieren met een Levenlanglerenkrediet van de DUO hebben een probleem. Zij worden namelijk gekort op hun uitkering of deze wordt zelfs stil gezet. Een onbedoelde fout in de wet, zei de staatssecretaris al in februari, maar lost ze het wel op tijd op voor het nieuwe studiejaar? Radar Radio duikt in de problematiek van mensen met een Wajong die dolgraag willen werken, maar dat nu niet kunnen omdat ze geen diploma hebben.

Foto: via Radar

Verder in Radar Radio: wat houdt de nieuwe privacywet AVG in en hoe kom je van mieren af? Luister tussen 15.00 en 16.00 naar NPO Radio 1 of kijk mee via de livestream. Wil je zelf een tip doorgeven hoe jij mieren verwijdert? Je kan meepraten in de NPO Radio 1 app of tweet met #Radar.

Verder vandaag...

  • Daan Heerma van Voss vertelt over zijn nieuwe roman Noem het liefde en de Groningstalige zangeres Marlene Bakker over haar cd Raif in De Taalstaat vanaf 11.00 uur.

Fijne zaterdag!

Ster advertentie
Ster advertentie