Binnenland

Vandaag op NPO Radio 1: EK Shorttrack en Oprah for president

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Vandaag op NPO Radio 1: EK Shorttrack en Oprah for president

Het EK Shorttrack komt vandaag aan bod en Marcella Mesker blikt vooruit op de Australian Open. OVT kijkt of Oprah Winfrey niet een keer voor het presidentschap moet gaan en verder brengt NOS Langs de Lijn verslag van de kraker uit de Premier League waar Liverpool het opneemt tegen Manchester City.

EK shorttrack in Dresden

Sebastiaan Timmerman doet vanuit Duitsland verslag van het EK Shorttrack in Duitsland. Vandaag staan er voor de 2e dag finales op het programma met de 1000 meter bij zowel de mannen als de vrouwen mee en ook de finale van de 3000 meter komt aan bod.

Verder wordt in Langs de Lijn aandacht besteed aan de wedstrijd Liverpool tegen Manchester city. Laatstgenoemde is dit seizoen nog steeds ongeslagen, lukt het de de ploeg van Jürgen Klopp om dit seizoen voor het eerst de ploeg uit Manchester puntloos van het veld te laten lopen?

Oprah for president

Ze werd op de Golden Globes toegejuicht alsof ze al de staatsvrouw was, die ze mogelijk gaat worden. Oprah Winfrey for president. Al zegt ze zelf telkens weer dat ze er niet over peinst, volgens haar man staat ze te trappelen, zeker als ‘het volk’ om haar vraagt. Maar wat is het verhaal van Oprah en maakt haar persoonlijke en openbare geschiedenis haar tot de vrouwelijke kandidaat nummer één. Amerikaniste Markha Valenta is te gast bij OVT.Verder wordt er in OVT onder andere met schrijver en columnist Asis Aynan gesproken over revoluties in Marokko en schrijver Sarah Heynssens is te gast en spreekt over haar boek De kinderen van Save.

Tom Kellerhuis en Gerald Vanenburg op De Perstribune

En ten slotte is het tussen 12 en 2 uiteraard weer tijd voor De Perstribune. Ditmaal is HP/De Tijd hoofdredacteur Tom Kellerhuis te gast en ook oud-voetballer Gerald Vanenburg komt langs bij MAX.

Tom Kellerhuis, te gast in het eerste uur, tussen 12.00 en 13.00 uur, is al 24 jaar journalist van HP/De Tijd. Hij klom op van redacteur tot chef, tot hoofdredacteur. Anno 2018 doet hij er alles aan om een prominente plaats te houden voor het opinieblad in het tijdschriftenschap. In zijn vrije tijd is Kellerhuis gepassioneerd kok.

Gerald Vanenburg, te gast in het tweede uur, tussen 13.00 en 14.00 uur, is oud-speler van onder meer Ajax, PSV en Oranje. Met het Nederlands Elftal werd hij in 1988 Europees Kampioen. Tegenwoordig is Vanenburg dierenfokker in Zuid-Afrika en houdt hij zich bezig met gnoes, impala’s en steenbokken.

Ster advertentie
Ster advertentie