Binnenland

Vandaag op NPO Radio 1: luisteraars en Frits Spits in debat over onze taal

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Vandaag op NPO Radio 1: luisteraars en Frits Spits in debat over onze taal

Verengelsing van het hoger onderwijs, de opmars van social media en genderneutrale taal: moeten we er blij mee zijn of zo snel mogelijk de kop in drukken? Frits Spits legt met luisteraars en experts onze taal langs de meetlat.

Hij doet dat in de bibliotheek van de Radboud Universiteit Nijmegen. Aanmelden kan niet meer, de kaarten zijn uitverkocht, maar je kan wel live meeluisteren tussen 11.00 en 12.00 uur tijdens het programma De Taalstaat. Bijvoorbeeld als je intussen het huis lekker schoonmaakt. En mocht je daarbij wat van die zilvervisjes tegenkomen, blijf dan ook luisteren naar Radar Radio. Die gaan je vertellen hoe je van die kleine papierbeestjes af kan komen.

Het Nationale Taaldebat : 11.00- 12.00 uur
Radar Radio: 15.00- 16.00 uur

Check jezelf:
Ben jij een taalpurist? Doe hier de quiz!

In Nijmegen loopt ook WNL-verslaggever Elodie Verweij rond. Zij doet in WNL op Zaterdag live verslag van het CDA Congres dat daar wordt gehouden. De begroting van 2018 wordt er besproken. Politiek komt ook uitgebreid aan bod in Kamerbreed, met Kees Boonman.

Kamerbreed:
WNL op Zaterdag : 16.00- 17.00 uur

Duitse klassieker

In NOS Langs de Lijn de kraker van de Bundesliga bij onze oosterburen: Borussia Dortmund-Bayern München, oftewel Peter Bosz vs. Arjen Robben. Vanaf: 19.00 uur.

Ster advertentie
Ster advertentie