Binnenland

Twee nieuwe arrestaties in Manchester, in totaal acht mensen vast

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Twee nieuwe arrestaties in Manchester, in totaal acht mensen vast

[NOS] De Britse politie heeft vanochtend twee mannen opgepakt in het onderzoek naar de aanslag op een popconcert in Manchester. Een vrouw die gisteren werd opgepakt is vrijgelaten en wordt niet meer gezien als verdachte.

Een man werd gearresteerd bij een huiszoeking in het zuiden van de stad. De andere verdachte werd ook in Manchester opgepakt. Daarmee zitten er in Groot-Brittannië nu acht mensen vast die worden verdacht van betrokkenheid bij de terreurdaad. Een van hen is een broer van dader Salman Abedi. In Libië zijn de vader en een andere broer van Abedi opgepakt.

Gecontroleerde explosie

De huiszoekingen houden verband met de aanslag in Manchester waarbij 22 mensen omkwamen, laat de politie van Manchester weten. "Maar, het is een snel bewegend onderzoek en we houden alle opties open."

Intussen gaat het onderzoek naar de aanslag verder. Vanochtend vroeg deed de politie ook een inval bij een andere woning in Manchester. Daarbij werd volgens de BBC een gecontroleerde explosie uitgevoerd. Wat de politie heeft laten ontploffen, is niet duidelijk.

Explosief materiaal

De krant The Independent schrijft dat er tijdens een huiszoeking materiaal is gevonden waar bommen van gemaakt kunnen worden. Bronnen van de krant zeggen dat de kans groot is dat er later nog meer wordt gevonden.

Ster advertentie
Ster advertentie