Binnenland

Vandaag op NPO Radio 1: Diederik Samsom, Klaas van Kruistum en eredivisie

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Vandaag op NPO Radio 1: Diederik Samsom, Klaas van Kruistum en eredivisie

Op NPO Radio 1 vandaag weer een gevarieerd aanbod. Te gast zijn onder meer PvdA-leider Diederik Samsom en Klaas van Kruistum maar we blikken ook vooruit op de laatste race van Verstappen dit seizoen.

In de Nieuwsshow bespreken Mieke van der Weij en Peter de Bie onder meer de volgende onderwerpen: de loonverschillen tussen mannen en vrouwen, de olympische boycot van 1956 en Erdogan die dreigt de grenzen open te gooien. Zoals elke week is er ook vandaag weer een gastrecensent, die drie boeken bespreekt die onlangs zijn verschenen.

In Kamerbreed praat Kees Boonman met PvdA-leider Diederik Samsom en D66-senator Hans Engels. Samsom vertelt over zijn strijd met Asscher om het lijsttrekkerschap van de PvdA en Engels legt uit waarom hij vindt dat het democratisch bestel op de schop moet. Kamerbreed is er tussen 13.00 en 14.00 uur.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

In WNL op Zaterdag vertelt Klaas van Kruistum over zijn nieuwe programma Beste Vrienden, dat maandag voor het eerst op tv te zien is. In het programma reist Klaas door Europa en iedere aflevering nemen twee duo's het tegen elkaar op.

Een voorproefje van het tv-programma:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Verder in WNL op Zaterdag onder meer Esther Voet, Durk Veenstra, Madeleine van Toorenburg en Mark Koster.

Eredivisie

De eredivisiewedstrijden van vanavond:

18.30 uur
Vitesse - Excelsior (verslag van Richard van der Made)
19.45 uur
PSV - ADO Den Haag (verslag van Arman Avsaroglu)
PEC Zwolle - FC Groningen (verslag van Frank Wielaard)
20.45 uur
NEC - FC Twente (verslag van Andy Houtkamp)

In Langs de Lijn aandacht voor de kwalificatie voor de laatste Formule 1-race van het seizoen, in Abu Dhabi. Gisteren vertelde sportpsychologe Vana Hutter op NPO Radio 1 waarom Max Verstappen zo succesvol is.

Luister hier het gesprek terug:

Na Met het Oog op Morgen is er De Overnachting, dit keer met strafrechtadvocaat Yehudi Moszkowicz, die onlangs zijn autobiografie uitbracht: De toga van mijn vader.

Ster advertentie
Ster advertentie