Binnenland

Politie bevestigt: gevonden lichaam is van vermiste 9-jarige Gino

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Politie bevestigt: gevonden lichaam is van vermiste 9-jarige Gino

De politie bevestigt dat vanmorgen het lichaam van de vermiste jongen Gino is gevonden bij een woning in Geleen. Het lichaam is gevonden op aanwijzing van de verdachte die vannacht werd gearresteerd. De verdachte is een 22-jarige man uit Geleen, is bekendgemaakt op een persconferentie.

De 9-jarige jongen komt uit Maastricht, maar logeerde deze week bij een zus in Kerkrade. In die stad verdween hij woensdagavond uit een speeltuin. Er werd een grote zoekactie op touw gezet door talloze vrijwilligers en de politie, met speurhonden, drones en een helikopter.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Donderdag en vrijdag werden in de zoektocht naar Gino in Landgraaf en Kerkrade voorwerpen gevonden waarvan gedacht werd dat ze van de vermiste jongen waren. De afgelopen 24 uur volgden de ontwikkelingen elkaar snel op, tot de vondst van de omgekomen Gino en de arrestatie van de verdachte.

Op sociale media gaan namen en foto's rond van iemand die volgens de politie ten onrechte wordt gelinkt aan de vermissing. "Wij verzoeken dringend om deze beelden te verwijderen en niet te delen", zegt de politie.

Cijfers CBS

Uit de meest recente cijfers van het CBS blijkt dat in de periode 2016-2020 31 kinderen jonger dan tien jaar het slachtoffer zijn geworden van moord en doodslag. Het waren 16 jongens en 15 meisjes. Ze waren volgens het CBS bijna allemaal door hun vader of moeder om het leven gebracht.

Reactie burgemeester Petra Dassen-Housen van Kerkrade en Hans Verheijen van Geleen

Ster advertentie
Ster advertentie