Binnenland

Visser en Van der Weijden: bizar, er zijn geen woorden voor

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Visser en Van der Weijden: bizar, er zijn geen woorden voor

De trainingsmaatjes Annouk van der Weijden en Esmee Visser baarden zaterdag in Thialf opzien door met de olympische startbewijzen voor de 5.000 meter aan de haal te gaan. Beiden konden het amper bevatten.

De 31-jarige Van der Weijden reed met 6.56,41 een van de snelste tijden ooit in Heerenveen. De analytici kwamen superlatieven tekort voor haar optreden.

"Dit is echt bizar en dit had ik niet verwacht", zei de stralende Van der Weijden. "Ik was eigenlijk best ontspannen. Ik dacht: ik ga wel kijken hoe het komt, maar het kwam heel makkelijk."

Met haar Thialf-tijd geldt Van der Weijden over anderhalve maand op de Spelen in Pyeongchang als kanshebber voor eremetaal. "Eerlijk gezegd geloof ik het nog steeds niet. Het moet nog even indalen."

Haar tien jaar jongere trainingsmaatje Esmee Visser stond helemaal perplex. "Aan het begin van het seizoen had ik geen enkele gedachte in mijn hoofd over de Spelen", bekende de jeugdige Visser.

De onervaren twintiger maakte eerder in het seizoen indruk tijdens de wereldbekerwedstrijd in Stavanger, waar ze in de B-groep op de vijf kilometer de snelste tijd van de dag neerzette. "Na Stavanger werd ik er (deelname aan de Spelen, red.) door heel veel mensen op gewezen", aldus Visser.

"Door hen ben ik over de Spelen gaan nadenken. Het is ongelooflijk, ik heb er geen woorden voor..."

Ster advertentie
Ster advertentie