Binnenland
NOS

Vandaag op NPO Radio 1: De start van de Giro d'Italia

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Vandaag op NPO Radio 1: De start van de Giro d'Italia

Vandaag gaat de Ronde van Italië van start in Bologna. Pakt Tom Dumoulin dit jaar wederom de roze trui? En waar moet je eigenlijk op letten bij het huren van een auto in het buitenland? Radar zoekt het uit. Dit en nog veel meer hoor je vandaag op NPO Radio 1.

Voor de vierde lente op rij mikt Tom Dumoulin op de roze trui in de Giro d'Italia, die vandaag van start gaat in Bologna. Zaterdag ligt er voor Dumoulin gelijk een goede kans om weer de leiderstrui te pakken; de ronde begint met een tijdrit van acht kilometer heuvelop.

Mocht de renner van Team Sunweb het roze pakken, zou hij dat voor de vierde achtereenvolgende Giro doen. De laatste renner die dat presteerde was de Italiaan Francesco Moser in 1982. In totaal droeg Dumoulin al zeventien dagen de leiderstrui in de Italiaanse ronde.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Uiteraard is Dumoulin niet de enige Nederlander aan de start van de 102de editie. Ook Bauke Mollema mikt namens Trek-Segafredo op een goede eindklassering. De Giro is zijn hoofddoel van 2019.

Bij Jumbo-Visma rijden Koen Bouwman, Jos van Emden, Tom Leezer en Antwan Tolhoek in dienst van Primoz Roglic. Verder doen ook Laurens ten Dam (CCC), Ramon Sinkeldam (Groupama) en Sam Oomen (Sunweb) mee.

Groenten en auto's

Albert Heijn gaat groente en fruit plasticloos verpakken, met een verdamper erboven. Maar vergroot dit de gevaren voor veteranenziekte? En hoe kunnen de nieuwe ijsjes van Ola verantwoord genoemd worden?

Huur jij wel eens een auto als je op vakantie gaat in het buitenland? Radar Radio geeft tips over waar je op moet letten bij autoverhuur in het buitenland.

WNL op Zaterdag

Maaike Timmerman presenteert WNL op Zaterdag. Oud-hoofdcommissaris Joop van Riessen komt praten over zijn nieuwe thriller 'Vertrouw me'. Met Esther de Lange blikken we vooruit op de komende verkiezingen. En we doen liveverslag van de Nationale Molendag.

En verder:

- Debby Gerritsen, hoofdredactrice van blad VIVA, bezoekt Özcan Akyol in Onze Man in Deventer

Ster advertentie
Ster advertentie