Binnenland

Verstappen ontevreden over kwalificatie Abu Dhabi

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Verstappen ontevreden over kwalificatie Abu Dhabi

[NOS] De onvrede was van zijn gezicht af te lezen. De zesde plaats in de kwalificatie voor de slotrace van het Formule 1-seizoen was zeker niet wat Max Verstappen wilde. "Als het niet gaat, moet je accepteren dat het niet gaat. Dan moet je proberen er iets van te maken", stelde hij teleurgesteld vast na zijn optreden.

Verstappen had voor de laatste grand prix van het seizoen meer gehoopt dan P6. In de trainingen was echter al duidelijk dat Red Bull worstelde met de grip. De auto schoof over de baan. "We kregen de juiste balans niet voor elkaar", gaf Verstappen toe. "De auto bleef glijden, dan had ik weer onderstuur. Wat het hele seizoen wel is gelukt, lukt ons hier niet."

Verstappen eindigde vorig jaar in Abu Dhabi ook als zesde in de kwalificatie en eindigde in de race toen als vierde. "Toen was het verschil wel een stuk minder", vergeleek de Nederlander. "Plekjes pakken zondag wordt lastig."

Voor Verstappen, in de slotfase van het seizoen goed op dreef, hadden er nog wel een paar wedstrijden mogen volgen, ook al loopt het niet lekker in Abu Dhabi. "Je moet altijd positief blijven. Misschien gaat het zondag in de longruns wel beter."

Ricciardo stuk sneller

Zijn teamgenoot Daniel Ricciardo pakte in zijn laatste rondje nog wel P4. De Australiƫr was, terwijl de duisternis inviel, bijna een halve seconde sneller dan Verstappen. De Nederlander was dit seizoen wel bij dertien van de twintig GP's beter dan zijn teamgenoot.

"Mijn eerste ronde in kwalificatiesessie drie was niet goed. We hebben wat aangepast aan de bandenspanning en daarna ging het meteen een stuk beter", gaf Ricciardo aan.

Ster advertentie
Ster advertentie