Binnenland
BNNVARA

Dijkstra & Evenblij Ter Plekke zondag live vanuit Hilvarenbeek

foto: Annemieke van der Togtfoto: Annemieke van der Togt
  1. Nieuwschevron right
  2. Dijkstra & Evenblij Ter Plekke zondag live vanuit Hilvarenbeek

Dijkstra & Evenblij Ter Plekke zendt aanstaande zondagavond uit vanuit cultuur-lokaal De Ketel, in Hilvarenbeek

Het NPO Radio 1-programma Dijkstra & Evenblij Ter Plekke zendt aanstaande zondagavond uit vanuit cultuur-lokaal De Ketel. Presentatoren Erik Dijkstra en Merel Wielaert praten daar onder meer over de vele festivals die in de gemeente Hilvarenbeek worden gehouden. Jaarlijks genieten er honderdduizenden bezoekers van beroemde bands en dj’s, maar volgens actiegroep ‘Mag het geluid wat zachter aub’ loopt het de spuigaten uit. En worden de dieren van Safaripark Beekse Bergen eigenlijk ook uit bed gedreund?

Anarchistische band RK Veulpoepers BV maakt een comeback! In de jaren ’70 en ‘80 uitten de Hilvarenbeekse muzikanten kritiek op kernwapens en de muzieksmaak van Hilversum 3. Wie of wat moet het anno 2024 ontgelden?

Regen, regen en nog eens regen; iedereen is er klaar mee. Gelukkig hebben ze in Hilvarenbeek de oplossing! Erik en Merel brengen een speciaal offer aan de Heilige Clara.

En wat doe je als je in deze tijden geen betaalbare starterswoning kan vinden? Sjors Abrahams besloot zelf een woonwijk te bouwen.

Verder: Het blijft opvallend stil rond de eikenprocessierups. Is Brabant eindelijk van het beestje verlost? Tom America vertelt over zijn bijzondere muzikale vriendschap met Henny Vrienten. En met veldrijder Henk Baars blikken we terug op zijn weergaloze overwinning op het WK veldrijden 1990.
Hein Augustijn verzorgt de livemuziek en Zjef Naaijkens brengt een ode aan Hilvarenbeek.

(Let op: presentator Merel Wielaert vervangt Frank Evenblij. Onderwerpen in de uitzending zijn onder voorbehoud van wijzigingen)

U bent van harte welkom om de uitzending op 23 juni bij te wonen.
Locatie: cultuur-lokaal De Ketel, Gelderstraat 7, Hilvarenbeek.

Inloop 18.30 tot 19.00 uur.

De radio-uitzending is van 19.00 tot 21.00 uur en is ook te volgen bij BNNVARA op NPO Radio 1 ennporadio1.nl

Dijkstra en Evenblij ter plekke

Erik Dijkstra en Frank Evenblij nemen het nieuws van de afgelopen week door. Dat doen ze vanaf een plek ergens in Nederland die in het nieuws is geweest. Met live gasten, diverse rubrieken en verrassende onderwerpen. Je hoort ze elke zondagavond tussen 19.00 en 21.00 uur op NPO Radio 1.

Ster advertentie
Ster advertentie