Binnenland
NOSNTR

'Heerlijke sfeer' en 'lekker druk' op Bevrijdingsfestival

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Heerlijke sfeer' en 'lekker druk' op Bevrijdingsfestival

Het is ouderwets druk op de veertien Bevrijdingsfestivals, die na twee coronaedities weer doorgaan met publiek. Verslaggever Marc-Robin Visscher is in Den Bosch. Luister zijn reportage in NOS Nieuws en Co hier terug.

NOS Nieuws en Co

"Er is een heerlijke sfeer hier, lekker druk. Mensen hebben de hele dag van de zon kunnen genieten, nog steeds trouwens. Het begon vandaag met een lunch voor 300 mensen in de openlucht. Dat was heel gezellig", zegt Visscher.

"Vervolgens kwam premier Rutte het feest openen met het Bevrijdingsvuur uit Wageningen. Daarna begon het feest met Duncan Laurence en sindsdien geniet het publiek hier van livemuziek op twee podia."

Oorlog in Europa

"De oorlog in Oekraïne is een belangrijk thema vandaag. Tijdens de lunch is er veel over gesproken. Het is iets wat als een soort dekentje over dit festival hangt. Iedereen die je spreekt maakt die connectie ook en beseft ook heel goed hoe fijn het is om hier te vrijheid te kunnen vieren", vertelt Visscher.

"Er waren ook vluchtelingen aanwezig hier. Jongeren gevlucht uit verschillende landen als Oekraïne, Syrië en Eritrea. Die hebben de lunch klaargemaakt. Voor hen is het extra speciaal om hier vandaag te zijn."

Ster advertentie
Ster advertentie