Binnenland

NPO in teken van Actiedag Giro555 voor Beiroet

foto: AFPfoto: AFP
  1. Nieuwschevron right
  2. NPO in teken van Actiedag Giro555 voor Beiroet

De Nederlandse Publieke Omroep staat vrijdag 14 augustus in verschillende programma’s uitgebreid stil bij de Nationale Actiedag voor de slachtoffers van de explosie in Beiroet. De Samenwerkende Hulporganisaties, verenigd in Giro555, vragen tijdens deze dag steun voor de hulpverlening aan de Libanese bevolking.

De NPO volgt de ontwikkelingen in het actiecentrum van ‘s morgens vroeg tot ’s avonds laat op radio en tv. De extra tv-uitzending Op1 Beiroet, om 19.00 uur op NPO 1, staat geheel in het teken van de actiedag.

Bekijk hier de livestream van de Nationale Actiedag

NPO bestuursvoorzitter Shula Rijxman: "Libanon is een sleutelland in de levant. Het land is hard geraakt door de enorme explosie in Beiroet. We kunnen nu niet stilzitten. De Nederlandse Publieke Omroep vraagt aandacht voor de slachtoffers en steunt de Landelijke Actiedag van Giro555, in de hoop dat kijkers en luisteraars een donatie willen doen."

Radiozenders NPO in teken van Giro555

Op NPO Radio 1 doet de NOS de hele dag verslag van de Landelijke Actiedag. Die berichtgeving loopt als een rode draad door de programmering. Ook de overige programma’s op NPO Radio 1 besteden aandacht aan de situatie in Beiroet en Giro555. Mangiare! (19.30 uur, NTR) maakt een uitzending in het teken van de Libanese keuken.

Verschillende zenders zullen ook melding maken van de voorlopige eindstand van de actiedag, die rond 23.00 uur bekend wordt gemaakt.

Meer informatie over de Landelijke Actiedag voor Beiroet van de Samenwerkende Hulporganisaties/Giro555 is te vinden op de website van Giro555.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie