Algemene content

NPO 2 Podcasts

foto: NPO 2foto: NPO 2
  1. Nieuwschevron right
  2. NPO 2 Podcasts

Luister alle podcasts die horen bij programma's van NPO 2:

1. Alleen op een eiland - de podcast

In de zesdelige podcast van Alleen op een eiland doet schrijver en cabaretier Hans Dorrestijn verslag van zijn gemoedstoestand tijdens de opnames van het televisieprogramma. Luister Alleen op een eiland vanaf 13 juli via Spotify, Apple of via NPO Luister!

2. Sterren op het Doek - de podcast

Eus heeft lange, boeiende gesprekken met de gasten terwijl ze geportretteerd worden. In de TV-uitzending op NPO 2 is daar maar een beperkt deel van te zien. In de montage moeten keuzes worden gemaakt. Daardoor sneuvelen heel vaak pareltjes. In de podcast hoor je die wel. Luister Sterren op het Doek - de podcast via Spotify, Apple, Google of uiteraard via NPO Luister.

3. Typisch

Typisch is een documentaireserie op NPO2 over het alledaagse en bijzondere leven van gewone mensen in een dorp of wijk in Nederland. Maar nu is er ook een podcast. Hier hoor je de verhalen die je níet op televisie ziet. Luister deze podcast.

4. BinnensteBuiten

Elke dag te zien op NPO2: hét lifestyleprogramma van Nederland gemaakt door KRO-NCRV. En omdat BinnensteBuiten ook zeker buíten komt, is er een bijzondere podcast gemaakt in 3D audio. Waan je in de mooiste natuurgebieden, terwijl je... nog in bed ligt bijvoorbeeld. Luister deze podcast.

5. Future Shock

Future Shock is de podcast van Tegenlicht, hét future affairs-platform van Nederland. Nationale en internationale ontwikkelingen die onze wereld in de 21ste eeuw vormgeven, worden tegen het licht gehouden. Luister deze podcast.

6. Het Filosofisch Kwintet

Een podcast van de Human waarin Clairy Polak haar vier tafelgasten van TV vraagt zich voor te stellen hoe over twee generaties wordt teruggekeken op problemen, oplossingen en het handelen van nu. Luister deze podcast.

7. Ik Mis Je

Intieme gesprekken over rouw, verdriet en troost (EO). Luister deze podcast.

8. NieuwLicht

Het interactieve opinieplatform van de EO. Met de gesprekken van de meetups in het land als podcast. Luister deze podcast.

9. Zembla

Zembla is het onderzoeksjournalistieke televisieprogramma van BNNVARA. In deze podcast hoor je alles over lopende onderzoeken van de makers en achtergronden bij de uitzending. Luister deze podcast.

10. Zomergasten

De mooiste gesprekken tussen Janine Abbring en haar hoofdgasten zie je geheel volgens traditie in de zomerperiode op zondagavond op NPO 2. En je hoort ze in de VPRO-podcastreeks. Luister hier.

11. De Verwondering

In De Verwondering Podcast (KRO-NCRV) gaat presentator Annemiek Schrijver op zoek naar het wonder van het alledaagse.

12. Synaps Podcast

Iedere maand duiken de researchers van onderzoeksplatform Synaps (BNNVARA) de schimmige wereld in van spionnen, hackers, en boeven in dure pakken. Luister deze podcast.

13. Scheiden met Stine

In de klas van de dochter van filosoof Stine Jensen heeft twee derde van de kinderen gescheiden ouders. Dat zet Stine aan het denken. Waarom scheiden we zo vaak tegenwoordig? Wat zijn de gevolgen ervan? Voor onze samenleving, voor onszelf en voor onze kinderen? Luister de podcast.

Ster advertentie
Ster advertentie