Achtergrond
EO

Corendon: vanaf juli coronaproof op vakantie

foto: NPO Radio 1foto: NPO Radio 1
  1. Nieuwschevron right
  2. Corendon: vanaf juli coronaproof op vakantie

Reisorganisatie Corendon gaat vakanties aanbieden waarbij de reiziger van begin tot eind getest wordt op corona. Dit zei CEO Steven van de Heijden zondag bij Dit is de Dag. Daarvoor koopt het bedrijf honderdduizenden coronatests in: "We zouden dit jaar een half miljoen mensen op vakantie laten gaan. Laten het er dit jaar 200.000 tot 300.000 zijn, dan hebben we die hoeveelheid tests nodig."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

"Vakantie in een resort en anderhalve meter afstand dat past niet bij elkaar", zegt Van der Heijden. "Maar als je mensen in een hotel zet, waarvan je zeker weet dat ze niet besmet zijn, dan kán het wel." Corendon bezit naast vliegtuigen ook eigen all inclusive resorts.

Hierdoor denkt het bedrijf in staat te zijn de reiziger maximale veiligheid te garanderen. "We kunnen dit in Turkije, maar ook op Sicilië en Sardinië aanbieden. We zijn al met de lokale overheden in gesprek".

Het kan weer

Van der Heijden: “We hebben de fase bereikt dat er weer wat kan. We zien de boekingen toenemen. Mensen zijn alweer hoopvol. We zien nu al boekingen voor september en oktober”. Corendon wil de coronaproof vakantie later deze week lanceren. Het bedrijf denkt de reizen vanaf eind juli aan te bieden.

Kunnen we deze zomer wel op vakantie?

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie