Achtergrond

‘Ongelofelijk dom om ‘poezenartikel’ Geert Wilders offline te halen’

foto: Twitterfoto: Twitter
  1. Nieuwschevron right
  2. ‘Ongelofelijk dom om ‘poezenartikel’ Geert Wilders offline te halen’

[KRO-NCRV] Angela de Jong, tv-recensent voor het Algemeen Dagblad, is het niet eens met het besluit van haar hoofdredacteur om een bericht over de poezen van Geert Wilders offline te halen. “Volgens mij is het allemaal groter geworden omdat het bericht van de site is gehaald”, zegt De Jong in het Mediaforum op NPO Radio 1.

Het Algemeen Dagblad plaatst gisteren een artikel op de site, nadat bekend werd dat PVV-leiders Wilders een twitteraccount had geopend voor zijn twee poezen. Toen hoofdredacteur Hans Nijenhuis door oud-Kamervoorzitter Frans Weisglas gevraagd werd of hij de relevantie van dit bericht kon uitleggen, besloot de hoofdredacteur het bericht van de site te verwijderen.

“Ik vind Nijenhuis een goede hoofdredacteur, maar we denken weleens anders over sommige dingen”, reageert De Jong. De recensent benadrukt dat al tijdens de verkiezingscampagne de poezen van Wilders in het nieuws kwamen, nadat de PVV-leider in ochtendprogramma Goedemorgen Nederland de oproep deed om suggesties in te sturen voor de namen van zijn nieuwe huisdieren.

“Ik vind het juist grappig om meer dingen te weten over het privéleven van politici", aldus De Jong. "Het maakt ze meer menselijk.”

Onbegrijpelijk

Casper Sikkema, hoofdredacteur van online platform VICE Benelux, noemt de keuze van de hoofdredacteur Nijenhuis “onbegrijpelijk”. “Het is ongelofelijk dom om het bericht eraf te halen”, aldus Sikkema. “Hiermee speel je mensen die kritisch zijn op de media enorm in de kaart.”

Bekijk het hele gesprek met Angela de Jong & Casper Sikkema:

Video niet beschikbaar

Ster advertentie
Ster advertentie