Achtergrond

Musa: 'Aboutaleb niet zo progressief als iedereen denkt'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Musa: 'Aboutaleb niet zo progressief als iedereen denkt'

[POWN] In de eerste aflevering van 2019 door de bril van Eerdmans keek presentator Joost Eerdmans op 2019 terug met Femmes for Freedom-oprichter Shirin Musa. Zij gaf in het 2,5 uur durend gesprek op NPO Radio 1 aan geen fan te zijn van de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb.

Musa: "Aboutaleb is een vrij traditionele moslimman die problemen over vrouwenrechten niet benoemt. Juist hij, een moslimman, moet zich uitspreken voor mensenrechten van moslimvrouwen in Nederland. Juist een man als Aboutaleb moet zich uitspreken voor vrouwenrechten!"

Oproep aan bestuurders

Musa doet in de uitzending van PowNed een oproep aan alle bestuurders van Nederland: "Wij zeggen al jaren: betrek vrouwen er meer bij." Als er over vrouwenonderwerpen wordt gesproken, wordt dat volgens Musa door mannen gedaan. "De doelgroep zelf zit niet aan tafel".

Shirin Musa is erg kritisch op de Rotterdamse burgemeester Aboutaleb en haalt zijn uitspraak van 2 jaar geleden ("Elke moslim is een beetje salafist."), gedaan voor de NPO Radio 1-microfoon, nog even aan.

"Hij is niet zo progressief als iedereen denkt. Elke moslim is een salafist? Nou, ik niet!"

'Geen podium bieden'

Musa is het eens met de mensen die kritiek uiten op de Mensen met M-uitzending waarin de uit IS teruggekomen Laura H. woensdag haar verhaal mocht doen. "Ik ben het eens met critici die zeggen dat je mensen zoals Holleeder en Laura H. geen podium biedt."

In de uitzending waarin presentator Margriet van der Linden met Laura H. sprak, werd volgens Musa "bepaalde medelijden voor haar opgewekt". "Ze is willens en wetens naar IS-gebied gegaan. Ik ben voor berechten in de regio!"

Ster advertentie
Ster advertentie