Achtergrond

Zuckerberg for president?

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Zuckerberg for president?

Mark Zuckerberg gaat zich kandidaat stellen voor de Amerikaanse verkiezingen. Tenminste, dat is waar het op lijkt. De miljardair heeft bedreven campagnestrategen ingehuurd, die eerder voor Barack Obama en Hillary Clinton hebben gewerkt. Toch ontkent de Facebook-oprichter de speculatie.

In het Mediaforum wordt besproken hoe aannemelijk het is dat Zuckerberg zijn pijlen op het Witte Huis richt. In de Volkskrant van vandaag wijdt Arie Elshout een pagina aan dit grote nieuws. Sjors Fröhlich van BNR Nieuwsradio en Ronald Ockhuysen, hoofdredacteur van Het Parool, zijn beiden onder de indruk van het artikel.

Nieuwe uitdaging

Hoewel Zuckerberg het ontkent, vindt Ronald Ockhuysen het aannemelijk dat hij zich kandidaat stelt. ''Hij is drieëndertig jaar, hij heeft ongeveer 40 miljard op de bank staan, dus misschien is hij toe aan iets nieuws." Ockhuysen denkt dat het politieke vuur bij Zuckerberg is aangewakkerd door diepe ontevredenheid over Trumps presidentschap.

Ogenschijnlijke tegenpool

Volgens Fröhlich is Zuckerberg in vele aspecten de tegenpool van Trump. ''Wat hij wel mist, is het charisma dat je als president moet hebben.'' Als oprichter van Facebook vertegenwoordigt Zuckerberg één van de grootste techgiganten ter wereld. ''Dan moet hij tijdens zijn presidentschap ook het belang van Facebook dienen. Dat is precies het probleem wat we ook bij Trump hebben'', aldus Fröhlich.

Bekijk hier het Mediaforum

Ster advertentie
Ster advertentie