Achtergrond

Bedekte mode slaat aan: Kleurrijke Kwesties over modest fashion

foto: NTRfoto: NTR
  1. Nieuwschevron right
  2. Bedekte mode slaat aan: Kleurrijke Kwesties over modest fashion

[NTR] Bedekt én modieus kleden, dit is modest fashion, een rap groeiend fenomeen. "Modest fashion is niet enkel gelinkt aan de hoofddoek. Je laat gewoon iets minder van je lichaam zien", zegt Enaam Ahmed Ali die een eigen modest fashion zaak heeft.

De behoefte om wat meer bedekt gekleed te gaan heeft vaak een religieuze achtergrond. Merken als H&M, Dolce & Gabbana, DKNY en Chanel hebben modest fashion inmiddels omarmd en showen meer huid bedekkende collecties op de catwalk. Ook zijn er steeds meer winkels die modest fashion verkopen.

Een inmiddels bekend gezicht die de modest fashion vertegenwoordigt is Halima Aden. De Amerikaans Somalische is het eerste model die met een hijab op de catwalk te zien was. Ze schittert ook op meerdere covers van internationale modebladen. Diversiteit is hot en daardoor krijgen modest fashion en de volgers daarvan ook steeds meer aandacht. Het is een miljardenindustrie waarover we komende jaren nog meer van gaan horen en zien. Kleurrijke Kwesties-presentatrice Ulyanoor Karim spreekt met Enaam Ahmed Ali en designer Loubna Sadoq over deze nieuwe trend, luister hier het gesprek en abonneer je op de podcast.

Ster advertentie
Ster advertentie