Achtergrond
EOKRO-NCRV

'NPO Radio 1 Luistert naar jou' gaat het land in

foto: NPO Radio 1
  1. Nieuwschevron right
  2. 'NPO Radio 1 Luistert naar jou' gaat het land in

Welke thema’s en onderwerpen vindt Nederland belangrijk? Welke verhalen moeten meer aandacht krijgen op NPO Radio 1? Onder de noemer NPO Radio 1 Luistert naar jou reizen we de eerste twee weken van januari door alle provincies om dat van luisteraars en niet-luisteraars te horen.

"We willen samen met de omroepen nog dichter bij ons publiek staan en nog beter weten wat er speelt in de samenleving", zegt Klaske Tameling, zendermanager van NPO Radio 1. "We bieden een luisterend oor, ook aan diegenen die zich buitenspel voelen staan. NPO Radio 1 is de nieuws- en sportzender van en voor heel Nederland."

Locatie-uitzendingen

Roos Abelman (KRO-NCRV) is het gezicht en de stem van NPO Radio 1 Luistert naar jou. Abelman en een redactieteam van verschillende omroepen reizen van zondag 1 tot en met zaterdag 14 januari door alle twaalf provincies. Dagelijks is tussen 15.30 en 16.00 uur in een locatie-uitzending te horen welke verhalen zij hebben opgehaald.

Abelman presenteert deze uitzendingen met Hans van der Steeg (EO) vanuit onder meer Beilen, Roermond, Zutphen, Dronten, Goes, Akkrum, Hoogezand en Oisterwijk. Iedereen is welkom om op de locaties langs te komen en verhalen te delen, of een bijdrage te leveren via onze site en app.

Betrokkenheid publiek

Op zondag 1 januari wordt NPO Radio 1 Luistert naar jou op de site en in de app gelanceerd. De betrokkenheid van het publiek wordt hiermee een structureel onderdeel van de zender.

Via nporadio1.nl/luistertnaarjou kunnen mensen ons het hele jaar door laten weten wat er speelt in hun omgeving en wat meer aandacht verdient op onze zender: van structurele problemen tot creatieve oplossingen, NPO Radio 1 Luistert naar jou.

Waar vind je NPO Radio 1 Luistert naar jou?

Zondag 1 januari: De Nieuwjaarsduik in Scheveningen.

Maandag 2 januari: De ijsbaan op de markt van Gouda.
Dinsdag 3 januari: Het Huus van de Taol in Beilen.
Woensdag 4 januari: Het Literatuurtje in Roermond.
Donderdag 5 januari: Het Volkshuis in Zutphen.
Vrijdag 6 januari: Het Huis van Katoen en nu in Almelo.
Zaterdag 7 januari: De Meerpaal in Dronten.

Maandag 9 januari: Omnium in Goes.
Dinsdag 10 januari: Het Kielzog in Hoogezand.
Woensdag 11 januari: De Doarpskeamer in Akkrum.
Donderdag 12 januari: Het Leescafé in Heerhugowaard.
Vrijdag 13 januari: De Dorpsherberg in Oisterwijk.
Zaterdag 14 januari: Observant in Amersfoort.

Ster advertentie
Ster advertentie