Achtergrond

Netflix bereikt magische grens van 100 miljoen abonnees

foto: pexelsfoto: pexels
  1. Nieuwschevron right
  2. Netflix bereikt magische grens van 100 miljoen abonnees

Netflix heeft 104 miljoen gebruikers en daarmee is de magische grens van 100 miljoen abonnees overschreden, dat maakte de streamingdienst gisteravond bekend bij de presentatie van haar kwartaalcijfers.

Voor het eerst heeft Netflix ook meer abonnees buiten de Verenigde Staten dan in het eigen land zelf. Ook in Nederland was een groei te zijn en die kan volgens Ward Wijndelts van Vrij Nederland nog wel even aanhouden. “Ik denk dat je met vier miljoen hier echt wel aan je top zit”, zei hij in het Mediaforum op NPO Radio 1.

Ondanks het feit dat Netflix steeds meer Nederlandse kijkers trekt denkt adjunct-hoofredacteur Pieter Klok van De Volkskrant niet dat de NPO moet stoppen met het maken van dramaproducties. Wel moet het distributiesysteem volgens hem veranderen.

De NPO moet het systeem veranderen

“In het begin kon ik heel Penoza terugkijken", zegt Klok. "Nu krijg je nog maar een week en dat is gewoon te kort. Ik kan bijvoorbeeld ook Klem niet meer terugkijken.” Bij Netflix werkt dat anders, daar blijven programma’s jarenlang op hoge kwaliteit beschikbaar.

Het Mediaforum met Ward Wijndelts en Pieter Klok

Ster advertentie
Ster advertentie