Naar homepage
Achtergrond

Noraly Beyer dolgelukkig met veroordeling Bouterse: “Trots op Suriname”

foto: ANP: Pieter van Maelefoto: ANP: Pieter van Maele
  1. Nieuwschevron right
  2. Noraly Beyer dolgelukkig met veroordeling Bouterse: “Trots op Suriname”

De Surinaamse president Desi Bouterse is veroordeeld tot twintig jaar cel voor zijn rol in de Decembermoorden in 1982. Oud-nieuwslezeres Noraly Beyer was in die tijd in Suriname en kende een aantal van de slachtoffers persoonlijk. Ze reageert emotioneel op het vonnis. “Wat een vreugde! Eindelijk gerechtigheid. Ik hoopte dit nog mee te maken in mijn leven. Ik tril nog van emotie.”

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.Bij de Decembermoorden werden vijftien tegenstanders van het militaire regime om het leven gebracht. Beyer stelt dat het hele land door deze gebeurtenis een beetje nabestaande is geworden. “Ik ben enorm trots dat ze dit in Suriname voor elkaar hebben gekregen. Dit is een enorme opsteker voor Suriname.”

Ook advocaat Gerard Spong is blij met de uitspraak. Hij werd als jonge advocaat in Suriname gearresteerd door het militaire bewind en na een verhoor door Desi Bouterse het land uit gezet. Hij zegt blij te zijn met de langdurige inzet van de mensen die zich hard hebben gemaakt voor dit proces. “Ik heb respect voor justitie in Suriname.”

Ster advertentie
Ster advertentie