Achtergrond
AVROTROS

Waarom Emile Ratelband naar Thailand is geëmigreerd

foto: Eigen beeldfoto: Eigen beeld
  1. Nieuwschevron right
  2. Waarom Emile Ratelband naar Thailand is geëmigreerd

Een maand of 3 woont ondernemer Emile Ratelband nu in Thailand. En dat is niet alleen vanwege het mooie weer. “Ik heb geen zin meer om in Nederland te zijn. Ik heb het gevoel dat ik hier gefaald heb als bewustzijnsverruimer”, zegt hij in MISCHA!.

#50 - Emile Ratelband - MISCHA!

Ratelband licht toe: “Ik heb 35 jaar op de planken gestaan en duizenden mensen en bedrijven gecoacht om 1 te ding te doen: om voor jezelf op te komen. You are the center of your universe. En het maakt me dan zo kwaad als ik de armoe hoor dat bij zoveel mensen toch de grenzen wordt overschreden, seksueel of niet. En dat ze daarna weer een schadeclaim indienen en dat het dan na een paar duizend euro weer goed zit.”

The Voice

Hiermee verwijst Ratelband naar de gebeurtenissen rondom The Voice en de kritiek op John de Mol. “We kijken alleen maar naar de losers en niet meer naar de winnaars. Mensen vergeten dat hij The Voice heeft gemaakt, Big Brother. En dat geeft hem een zekere onschendbaarheid.”

Draagmoeder

Ratelband is in Thailand bezig met het opzetten van een fabriek waar producten worden gemaakt van krekelmeel.

Via Facebook vond hij een een draagmoeder in Thailand en hij verwacht over een paar weken zijn negende kind. Die hij naar zijn goede vriend Willibrord Frequin zal vernoemen. De laatste heeft in dit gesprek ook een boodschap voor Ratelband die hem erg raakt

Gerelateerde podcast

MISCHA!

MISCHA!

Ster advertentie
Ster advertentie