appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Ton Elias: 'Er ontstaat een angstcultuur bij de VVD'

VVD
zaterdag 7 april 2018 | AVROTROS | Milou Brand Twitter

Vermaard VVD'er Ton Elias kwam vorig jaar niet op de kandidatenlijst van de VVD. Hij is niet boos (meer), wel uitte hij in het Algemeen Dagblad zijn zorgen over zijn geliefde partij. Dr Kelder belt hem even op. "Er is een angstcultuur aan het ontstaan bij de VVD."

Bellen met Ton Elias

"Het is geen rancune", benadrukt Elias. Hij is vooral bezorgd over de gang van zaken bij de VVD. Volgens Elias zou er voor kritiek en debat geen plaats meer zijn. De huidige cultuur binnen de VVD is volgens Elias een "ja-en-amen-cultuur". Hij vreest dat dit zal ontaarden in een cultuur van angst.

Karakter

"Er is een soort gewoonte ontstaan dat men allemaal door dezelfde trainer wordt getraind, dezelfde dingen zegt, dezelfde manier van argumenteren er op nahoudt." Er is daardoor een gebrek aan tegenspraak, vindt het oud-Kamerlid. "Vroeger had de partij meer karakter. Waar zijn de stevige ideeën?"

Even bellen met... Ton Elias

 

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1