appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Welke rol speelde Heineken bij de genocide in Rwanda?

Bier voor Afrika
zondag 1 april 2018 | VPRO | Redactie OVT Twitter

De genocide in Rwanda: het is een van de gruwelijkste massamoorden uit de geschiedenis. In de drie voorjaarsmaanden van 1994 worden circa 800.000 Tutsi's vermoord door zo'n 200.000 Hutu-daders, veelal gewone burgers. Om zich te laten bedwelmen en gewetenloos te kunnen moorden, laven de daders zich in die periode aan miljoenen liters bier. Bier van Heineken om precies te zijn.

De Nederlandse brouwer bleef volop bier produceren en zag de verkoopcijfers ondertussen aanzienlijk stijgen. Wat was de rol van onze Nederlandse brouwer tijdens de genocide? Journalist Olivier van Beemen, schrijver van het boek Bier voor Afrika, onderzocht het voor OVT en Follow the Money in de radiodocumentaire Bloed & Bier in Rwanda.

Beluister hier de volledige documentaire: 

Het Spoor Terug: Bloed & Bier in Rwanda

Meer OVT?

OVT is een historisch radioprogramma met actueel nieuws over de historie, columns en historische documentaires.OVT wordt wekelijks uitgezonden om zondagochtend van 10.00 tot 12.00 uur. Volg OVT op Facebook en Twitter.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1