appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Wat het daglicht niet verdragen kan
STER Advertentie

Wie mag zich het 'Beste Raadslid van Nederland' noemen?

BesteRaadslid.nl
zondag 18 februari 2018 | WNL | Redactie Twitter

Wie is de beste volksvertegenwoordiger in jouw gemeente? Vanaf 15 februari kun je lokale helden nomineren voor de titel ‘Beste Raadslid van Nederland’. Uit de genomineerden wordt kort voor de gemeenteraadsverkiezingen een winnaar gekozen.

De verkiezing is een initiatief van campagnebureau BKB en beleeft dit jaar haar derde editie met WNL en de Volkskrant als mediapartners. De vorige titelwinnaars zagen hun politieke ster na de verkiezing snel rijzen. De winnaar uit 2010, Jan Paternotte (D66, Amsterdam) zit inmiddels in de Tweede Kamer en Ron Meyer (SP, Heerlen) is na zijn overwinning in 2014 nu landelijk voorzitter van zijn partij.

Lokale held nomineren? Dat kan!

Wil jij een raadslid in jouw gemeente ook een boost geven? Nomineer hem of haar dan op besteraadslid.nl. Inzendingen zijn welkom tot 7 maart, 11:59. Drie dagen later zal een vakjury de beste kandidaten selecteren. Daarna wordt op basis van online stemmen een groep finalisten uitgekozen.

Tijd voor een lokale winnaar?

Onder de finalisten die net naast de prijs grepen bevond zich vorig jaar finalist Anne Kuik (CDA, Groningen), inmiddels ook Kamerlid. "De verkiezing is vooral een ontzettend belangrijke waardering voor lokale volksvertegenwoordigers, waarbij het steeds lastiger wordt kandidaten te vinden", vertelt Kuik aan WNL.

Maarten Struijvenberg (Leefbaar Rotterdam), semi-finalist in 2014 en inmiddels wethouder in zijn gemeente, zei dit jaar te hopen op een winnaar die niet bij een landelijke partij zat. "Lokale partijen zijn op gemeenteniveau enorm belangrijk. Het zou mooi zijn als ook eens een politicus van een lokale partij wint", aldus Struijvenberg. 

WNL volgt het op de voet

Kuik en Paternotte waren al te horen op NPO Radio 1 in het programma WNL op Zaterdag van 17 februari. André van Schie, het VVD-raadslid dat in 2014 in de top 10 stond, is maandag 19 februari te gast in het WNL-programma Haagse Lobby. In beide programma’s zullen genomineerden in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen uitgebreid te horen zijn.

Anne Kuik & Jan Paternotte over het Beste Raadslid van Nederland

Alle WNL-programma’s op NPO Radio 1, inclusief WNL Opiniemakers, zullen aandacht besteden aan de verkiezing van het Beste Raadslid. Ook op televisie zal Omroep WNL de verkiezing aan bod laten komen, zoals bij het programma Goedemorgen Nederland, op werkdagen te zien op NPO 1. 

Op 20 maart, de vooravond van de verkiezingen, vindt de finale plaats. Op basis van stemmen en een juryoordeel zal daar worden besloten wie zich de komende vier jaar het ‘Beste Raadslid van Nederland’ mag noemen. Die finale zal ook in een speciale uitzending op NPO Radio 1 te volgen zijn tussen 21.30u en 23u.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1