appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Nachtzuster
STER Advertentie

Feit of fictie: '9 op de 10 vluchtelingen maakte geen oorlog mee'

EenVandaag
dinsdag 25 april 2017 | AVROTROS | Redactie EenVandaag

Negen op de tien vluchtelingen in asielzoekerscentra hebben helemaal geen oorlog meegemaakt. Althans, dat beweerde oorlogsverslaggever Arnold Karskens maandagochtend in het WNL-programma Goedemorgen Nederland.

Reden voor Lammert de Bruin om te bellen met het Centraal Bureau voor de Statistiek, de Immigratie- en Naturalisatiedienst, Stichting Vluchteling én Arnold Karskens zelf. Uiteindelijk bleek Karskens met zijn uitspraak toch iets heel anders bedoeld te hebben. Hij bedoelde eigenlijk dat veel Nederlandse militairen geen oorlogstrauma krijgen.. Huh?!

Om dit Facebook bericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Bekijk hier de volledige versie:

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1