appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Eva Vlaardingerbroek kreeg steunbetuigingen uit hele politieke spectrum na Volkskrant-artikel

ANP
zondag 15 december 2019 | WNL | WNL Redactie

Eva Vlaardingerbroek stond te trillen van schrik en woede na een onthutsend artikel in De Volkskrant, waarin de 23-jarige rechtsfilosoof als 'het gestileerde gezicht van radicaal rechts' werd geportretteerd. Hoewel het commentaar daar niet stopte - ze werd door anderen ook uitgemaakt voor Arisch prinsesje, dienstmaagd van radicaal rechts en wit-nationalist - ontving ze ook veel steunbetuigingen vanuit het volledige politieke spectrum.

Eva Vlaardingerbroek kreeg steunbetuigingen uit hele politieke spectrum na Volkskrant-artikel

"De hoeveelheid positieve reacties die ik heb ontvangen, voelde aan als warm bad. Vanuit het hele politieke spectrum werd over het Volkskrant-artikel gezegd: dit kan niet.", aldus Vlaardingerbroek in WNL Opiniemakers op NPO Radio 1.

Sterker en strijdvaardiger

Ondanks de grote impact van het artikel, is de uitkomst volgens haar positief. "Het artikel heeft me gesterkt en m'n vertrouwen in de mensheid is gegroeid, omdat er veel mensen het voor mij hebben opgenomen. Ik ben goed uit deze situatie gekomen en dit heeft me strijdvaardiger gemaakt."

 

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1