appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Nooit Meer Slapen
STER Advertentie

'Ajax wordt nog heel weinig genoemd in de Spaanse media'

Pro shots
zaterdag 9 februari 2019 | NOS | Jesper van Aken

Na dertien jaar speelt Ajax aanstaande woensdag weer in de knock-outfase van de Champions League. Real Madrid is in Amsterdam de tegenstander.

De Madrilenen reizen met vertrouwen naar de Johan Cruijff Arena na een 3-1 overwinning op stadsgenoot en rivaal Atlético Madrid. "Het was een terechte overwinning, al had Atlético wel pech met de VAR", aldus correspondent Edwin Winkels vanuit Madrid. "Maar na afloop zei zelfs Atlético-coach Diego Simeone dat het een verdiende zege was voor Real. De ploeg heeft weer vertrouwen en geniet op het veld."

'Ajax wordt nog heel weinig genoemd in de Spaanse media'

NOS Langs de Lijn

Ten tijde van de loting werd er her en der gedacht dat Ajax wellicht een kans zou maken tegen de Champions League-houder. Hoe anders is dat nu? Real Madrid lijkt, na een stroeve start, weer in vorm te zijn gekomen, terwijl Ajax na de winterstop juist op zoek is naar de vorm. Toch zijn ze in Madrid nog niet echt bezig met het Champions League-duel.

"Ajax wordt heel weinig genoemd in de Spaanse media", gaat Winkels verder. "Op de persconferentie na de wedstrijd tegen Atlético ging alleen de laatste vraag over die wedstrijd. Verder gaf alleen de krant Marca aandacht aan de nederlaag tegen Heracles. Maar Real Madrid ziet zichzelf wel als favoriet voor die wedstrijd tegen Ajax. En dat heeft natuurlijk alles met de historie te maken."

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1