appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Wat het daglicht niet verdragen kan
STER Advertentie

Tip voor de kerst: speel het Groot Dictee der Nederlandse Taal nog een keer

NPO Radio 1
dinsdag 25 december 2018 | KRO-NCRV | NPO Radio 1 | Yolanda Bartman

Taalliefhebbers opgelet: heb jij het Groot Dictee der Nederlandse Taal gemist? Pak je kans om je taaltalent te laten zien aan vrienden en familie: speel het Groot Dictee met kerst!

Het Groot Dictee is zaterdag 15 december gespeeld in Haarlem. Het Dictee keerde na een jaar van afwezigheid terug, nu op NPO Radio 1. Philip Freriks las het dictee als vanouds, Frits Spits presenteerde de uitzending en het dictee werd dit jaar geschreven door schrijver en taalkundige Wim Daniëls.

Natuurlijk had niet iedereen de tijd om de 15e mee te schrijven. Heb je even genoeg van saai op de bank zitten met je familie? Deel dan pen en papier uit en druk hieronder op play: 

Het Groot Dictee der Nederlandse Taal, het voorlezen van het Dictee begint om 10:20min.

Liever luisteren? Dat kan:

Wil je het Dictee liever zelf voorlezen? Hieronder vind je de complete tekst.

Pennen neer! Kijk het Dictee na

Is iedereen uitgeschreven? Dan is het tijd om het Dictee na te kijken! Of het nou door één corrector wordt nagekeken, of iedereen een Dictee van iemand anders nakijkt, hieronder vind je de nakijkinstructies.

 

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1