Binnenland

Podcast De Dag: wat je als millennial aan het pensioenakkoord hebt

foto: anpfoto: anp
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: wat je als millennial aan het pensioenakkoord hebt

Bouw jij al pensioen op? En hoeveel is dat? Zeven jaar is er over een grondige modernisering van het pensioenstelsel onderhandeld. Dan akkoord ligt nu binnen handbereik.

Maar hoe zit het met jouw pensioen? Niet iedereen kan die vraag direct beantwoorden. Voor millennials is het ook ver weg. "Desondanks is het ook voor deze generatie belangrijk om te weten hoe het zit", vertelt politiek verslaggever NOS Marleen de Rooy.

Als zzp'er en flexwerker bouw je in principe geen pensioen op. Dat geld voor je oude dag moet je zelf opzij leggen. Maar dat doet lang niet iedereen al. "Sommige deskundigen zijn dan ook bang dat er straks een hele generatie is die zonder pensioen komt te zitten."

{podcast audio="66199" caption="De Dag #203 - De negen levens van Teresa May | Wat je als millennial aan het pensioenakkoord hebt " }

Verder in De Dag

Brexit-minister Raab is weg, en daarmee staat de teller nu op 18 vertrokken Britse ministers sinds vorig jaar. Tien van hen deden dat vanwege ontwikkelingen rond de brexit. Het illustreert de grote politieke spanning in het Verenigd Koninkrijk en de ingewikkelde positie van premier May. Vanessa Lamsvelt is verslaggever bij AVROTROS, en was jarenlang correspondent in Londen: "Het vliegt alle kanten op."

Ster advertentie
Ster advertentie