Binnenland

Doorbraak in zaak Nicky Verstappen: dna-match met 55-jarige man

foto: Hollandse Hoogte via NOSfoto: Hollandse Hoogte via NOS
  1. Nieuwschevron right
  2. Doorbraak in zaak Nicky Verstappen: dna-match met 55-jarige man

[NOS] Na een onderzoek van twintig jaar is er een doorbraak in de zaak naar de moord op de 11-jarige Nicky Verstappen. In een persconferentie maakte het Openbaar Ministerie bekend dat er een dna match is gevonden met de 55-jarige Jos Brech.

De 55-jarige man woonde in 1998 in Simpelveld. Hij heeft geen enkele connectie met Nicky Verstappen. De man, Jos Brech, is officieel aangemerkt als verdachte, maar het is onduidelijk waar hij momenteel verblijft.

Brech heeft vorig jaar geen gehoor gegeven aan de oproep om dna af te staan. In oktober 2017 is de man naar het buitenland vertrokken.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Verdachte sinds april vermist

In 1998 reist Brech regelmatig voor zijn werk naar Frankrijk. Eerder dit jaar gaf zijn familie aan dat hij dna zou afstaan in het verwantschapsonderzoek in maart.

In februari heeft Brech tegen zijn familie gezegd dat hij een wandeltocht ging doen in Frankrijk. In april kreeg de familie geen contact meer met hem, toen werd hij als vermist opgegeven. De politie heeft onderzoek gedaan in het chalet waar hij eerder verbleef.

Eerder in beeld

In 1998 was hij 35 jaar oud en woonde hij in Simpelveld. Hij was actief bij de scouting en heeft enige jaren op een peuterspeelzaal gewerkt.

In 1985 kwam hij in beeld vanwege een zedendelict, maar die zaak werd geseponeerd. Welk delict dat was, kan de politie niet meer achterhalen.

Op basis van de sporen die zijn gevonden, spreekt de politie van "daderspoor". De politie gaat ervan uit dat Brech in de laatste uren van Verstappen bij hem is geweest.

Verdwijning

Nicky Verstappen verdween in de nacht van 9 op 10 augustus 1998 tijdens een zomerkamp op de Brunssummerheide. Een dag na zijn vermissing werd hij dood gevonden in de omgeving van het kamp.

De afgelopen jaren werden verscheidene verdachten aangehouden, maar allemaal wegens gebrek aan bewijs weer vrijgelaten.

Brech zelf was op 12 augustus 1998 een passant op de Brunssumerheide. Hij werd naar aanleiding daarvan twee keer gehoord, maar er waren geen aanwijzingen voor betrokkenheid.

Ster advertentie
Ster advertentie