appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Nieuwsweekend
STER Advertentie

VVD-Europarlementariër: 'Het is tijd voor een fris iemand zonder de fratsen van Juncker'

ANP
zondag 15 juli 2018 | WNL | Tom Janssen

Het is tijd voor een nieuwe voorzitter van de Europese Commissie 'zonder de fratsen van Jean-Claude Juncker'. Dat zei VVD-Europarlementariër Hans van Baalen zaterdag in het radioprogramma WNL Opiniemakers op NPO Radio 1.

Tijdens de NAVO-top in Brussel eerder deze week moest de voorzitter van de Europese Commissie ondersteund worden door collega's toen hij poseerde bij een fotomoment. Verschillende media speculeerden over de ogenschijnlijke beschonken toestand van de Luxemburger.

"We weten dat Juncker een goed glas nooit laat staan", zegt Van Baalen. "Of hij nu beneveld was, ik denk het niet. Maar ik was er niet bij."

De VVD'er zegt uit te kijken naar het moment dat Juncker wordt vervangen. "Aan zijn politiek houdbaarheid komt ook een eind," aldus Van Baalen. "We krijgen binnenkort een nieuwe commissievoorzitter. Laat dat nou eens een fris, jong iemand zijn zonder de fratsen van de heer Juncker."

Columnist van Elsevier Weekblad Syp Wynia, ook aanwezig in de uitzending, vindt dat de voorzitter van de Europese Commissie beter weg had kunnen blijven van het fotomoment. "Als ik Juncker was geweest, en ik was niet beneveld geweest, dan had ik alsnog besloten om gezien mijn toestand een keer niet op de foto te gaan. Hij heeft de gelegenheid laten lopen om de foto te missen," aldus Wynia.

VVD-Europarlementariër Hans van Baalen: ‘Het is tijd voor een fris iemand zonder de fratsen van Juncker’ pic.twitter.com/h2xPhsvAw2

— NPO Radio 1 (@NPORadio1) July 14, 2018

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1