Fragment

Campagnestrateeg: 'SP blijft in de slachtofferrol, mensen zitten niet te wachten op een zure partij'

  1. Fragmentenchevron right
  2. Campagnestrateeg: 'SP blijft in de slachtofferrol, mensen zitten niet te wachten op een zure partij'

De partij van Omtzigt overschaduwd alle andere partijen - met name de kleinere partijen zowel op links als op rechts krijgen nauwelijks nog aandacht. Dat heeft deels te maken met hun eigen opstelling, zegt campagnestrateeg Mark Thiessen in WNL Haagse Lobby. 

Thiessen is bijvoorbeeld niet te spreken over de SP. "Die partij blijft maar in de slachtofferrol hangen. Bij elke verkiezingen lijkt het alsof het hoofdthema van de verkiezing hét thema is waar zij al lang voor strijden maar kunnen ze het niet verzilveren. Mensen zitten niet te wachten op een zure partij." Volgens de campagnestrateeg 'claimt' de partij niet waarvoor ze zeggen dat ze staan. Over de Partij voor de Dieren is Thiessen positiever. "Ondanks al het gedoe met Ouwehand, staat de partij er heel goed voor. Die komen er wel."

Een andere partij die lijkt te blijven 'hangen' in de peilingen is GroenLinks-PvdA. "Ze dachten met Timmermans dé ideale premierskandidaat binnen te hebben gehaald, maar hij heeft niet de handschoen aangetrokken." Volgens Thiessen had Timmermans met name de VVD frontaal moeten aanvallen. "Die aanval is uitgebleven."

Tot slot vindt Thiessen de PVV een interessante speler. "Door de uitspraken van Yeşilgöz om de PVV niet bij voorbaat uit te sluiten, zie je ineens een heel andere Wilders." Verwijzend naar het tweede RTL-debat: "Hij stelde zich zelfs op als een coalitiepartner van de VVD, mede ook omdat Omtzigt de PVV wél bij voorbaat heeft uitgesloten."

Video niet beschikbaar