Fragment

Brandbrief: Nederland moet investeren in een beter vestigingsklimaat

  1. Fragmentenchevron right
  2. Brandbrief: Nederland moet investeren in een beter vestigingsklimaat

Er moet meer geïnvesteerd worden in een beter vestigingsklimaat om talent naar Nederland te trekken. Dat schrijven 120 organisaties in een brandbrief aan de formerende partijen. De organisaties, bestaande uit onder meer bedrijven, wetenschappers, hoogleraren en scholen, zijn bang dat buitenlands talent niet meer voor Nederland kiest.

Bestuursvoorzitter van de Universiteit Utrecht en ondertekenaar van het manifest, Anton Pijpers, is er duidelijk over in WNL Haagse Lobby op NPO Radio 1: ''We hebben talent voor de toekomst nodig en om dat te bewerkstelligen hebben we een goede infrastructuur nodig en genoeg woningen." Gedeputeerde van Overijssel Eddy Hijum (CDA) vult aan: ''Er moet veel meer worden gekeken naar de regio's an sich. Je moet voor elk gebied specifiek inkleuren wat de behoeften zijn alleen dan kun je een beter klimaat verzilveren."

De coalitie achter het brandbrief hoopt dat de politiek een luisterend oor biedt: "Dergelijke investeringen kosten tijd daarom moet er nu meer gebeuren, niet over een aantal jaar. Dan ben je gewoonweg te laat", aldus Pijpers.