Fragment

Gouverneur van Limburg Emile Roemer over waterschade: 'Bij verzekeraars ligt een groter probleem'

  1. Fragmentenchevron right
  2. Gouverneur van Limburg Emile Roemer over waterschade: 'Bij verzekeraars ligt een groter probleem'

Dinsdag staat de verdediging van de regeringsverklaring in de Kamer op de planning. Deze plannen moeten worden uitgevoerd door het lokaal en regionaal bestuur. Eén van die plannen is hoe om te gaan met de klimaatcrisis en hoe watersnoodrampen zoals die in Limburg van afgelopen jaar, voorkomen kunnen worden.

Emile Roemer, Gouverneur van de provincie Limburg en voormalig politiek leider van de SP, is zeer te spreken over de gesprekken met de overheid naar aanleiding van de ramp. "We hebben het vol voor de kiezen gekregen deze zomer. Gelukkig hebben we gezien dat het kabinet de problemen erkent door er een grote zak geld tegenover te zetten", zegt Roemer in WNL Haagse Lobby op NPO Radio 1. "Er is zeer intensief gesproken en het kabinet was meteen ter plaatse."

Rol verzekeraars

Roemer erkent wel dat er meer gekeken moet worden naar de langere termijn en de rol van verzekeraars. "Bij de verzekeraars zit een veel groter probleem. Die hebben altijd wel een reden waarom ze iets niet moeten gaan doen." Hij voegt daaraantoe: ''Het duurt rond verzekeraars heel lang en elke dag dat je moet wachten is er in deze situatie één te veel."