Fragment

President-commissaris van Ajax Pier Eringa: ‘Terugkeer van Marc Overmars niet verstandig’

  1. Fragmentenchevron right
  2. President-commissaris van Ajax Pier Eringa: ‘Terugkeer van Marc Overmars niet verstandig’

“Het is niet verstandig als Marc Overmars terugkeert bij Ajax,” vindt president-commissaris van de club Pier Eringa. Daarmee spreekt Eringa algemeen directeur Edwin van der Sar tegen, die eerder had aangegeven dat de deur op een kier staat voor Overmars. Eringa deed zijn uitspraken in Sven Op 1 op NPO Radio 1. 

Na een bestuursjaar vol tumult treedt Pier Eringa deze week aan als president-commissaris van de grootste club van Nederland. De gloednieuwe voorzitter wil dat de organisatie van Ajax ‘professioneler’ wordt. Het vertrek van Marc Overmars heeft volgens hem laten zien dat ‘dingen in de club houtje-touwtje aan elkaar hingen’.

Er moet beter worden gekeken naar de vervanging van bestuurders vindt Eringa ook. Hij gaat daarom aan de slag met ‘successieplanning’ bij de club. “Als er iemand weggaat of weg moet, dan moeten op tijd de juiste mensen klaarstaan.” Eigenlijk is dat niet de rol van de toezichthouder geeft Eringa toe. “Als je als toezichthouder moet ingrijpen dan is er wat mis.”

De voetbalclub zoekt daarnaast ook een nieuwe voetbalcommissaris. “Er wordt hard gewerkt aan het vinden van een opvolger van Marc Overmars. Dat zal een kwestie van weken zijn. Er is iemand in beeld,” verklapt Eringa. Over de positie van John Heitinga als hoofdtrainer wil de nieuwe RvC-voorzitter niks zeggen.

Video niet beschikbaar