Fragment

Bruls roept Den Haag op: geef regio meer regie in boostercampagne

  1. Fragmentenchevron right
  2. Bruls roept Den Haag op: geef regio meer regie in boostercampagne

De regio’s moeten intensiever worden betrokken bij de boostercampagne. Dat zegt de Nijmeegse burgemeester Hubert Bruls (CDA) in Sven op 1. De voorzitter van de veiligheidsregio’s pleit voor maatwerk op lokaal niveau. ''GGD’en zijn samenwerkingen van gemeenten. Wij kennen die mensen en kunnen dat net even beter uitnutten.''

''Collega’s vertellen mij soms over de bureaucratische voorschriften waar men lokaal tegenaan loopt'', vertelt Bruls. ''Terwijl er op lokaal niveau goede logistiek opties worden aangedragen.'' Hij benadrukt dat de regio’s het niet perse beter weten dan Den Haag, maar wel dichterbij de situatie staat.

De burgervader leeft mee met de uitzichtloze situatie waarin veel ondernemers in zijn stad weer terecht zijn gekomen, maar is toch tevreden met de strenge lockdown. ''Vorig jaar hebben we na de opkomst van de alfa - en deltavarianten te lang gewacht, met alle gevolgen van dien.'' Nu stelt Bruls dat Nederland terecht aan de voorzichtige kant handelt in Europees opzicht. ‘Better safe than sorry’, constateert de voorzitter van de veiligheidsregio’s.