Fragment

Recept in 1 minuut: Indonesische maissoep

  1. Fragmentenchevron right
  2. Recept in 1 minuut: Indonesische maissoep

Elke uitzending in Stax&Toine antwoord op de vraag: Wat zullen we vanavond weer eten? Vandaag geeft chefkok Vanja van der Leeden daar antwoord op. Vandaag Indonesische maissoep uit haar kookboek: Indorock


Bereidingswijze: 

Neem 8 verse geschoonde maiskolven. Zet op met zoveel water dat de kolven net onder staan. Voeg een snuf zout toe en breng aan de kook. Laat op laag vuur zo’n 20 minuten koken.

Fruit intussen in een andere pan 2 gesnipperde uien aan in 2 el zonnebloemolie tot ze zacht en zoet zijn. Voeg 2 tenen fijngehakte knoflook toe, 5 stengels gekneusd citroengras, 2 tot 3 kleine fijngehakte groene chilipepertjes en 10 gekneusde limoenblaadjes.

Neem de maiskolven met een tang uit het hete water en giet 1 liter van het kookvocht bij het uimengsel. Laat het geheel zeker 30 minuten op laag vuur trekken.

Snij intussen de mais van de kolven. Verwijder het citroengras en het limoenblad uit de bouillon, voeg de maiskorrels toe en kook nog even door. Pureer met een staafmixer. Voor een grove structuur laat je ‘m zo, voor een glad eindresultaat haal je ‘m door een zeef. Druk daarbij met een grote soeplepel de maiskorrels goed aan, zodat alle maispulp door de zeef loopt, deze bindt de soep. Zo krijg je een prachtige egale crème.

Serveer de soep met een scheut kokosroom en knapperige tempeh van de toko.


Eet smakelijk!