Recept in 1 minuut: linzenpasta pesto
- Fragmenten
- Recept in 1 minuut: linzenpasta pesto
Elke uitzending van Stax&Toine de vraag: wat zullen we vanavond weer eten? Vandaag komt het antwoord van kok Annemieke de Kroon.
Linzenpasta pesto
Ingrediënten voor 2 porties:
150 g glutenvrije pasta (bv linzenpasta, kikkererwtenpasta, quinoapasta of boekweitpasta)
1 el olijfolie
2 kleine rode uien, gesnipperd
300 g kippendijen, in blokjes gesneden
20 cherrytomaatjes, gehalveerd
2 grote handen (verse of diepvries-) doperwten
6 el verse pesto
geraspte pecorino
4 el pijnboompitten
Hoe ga je aan de slag?
1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
2. Verhit olijfolie in een wok op laag vuur. Bak hierin de ui en de kippendijen tot ze gaar zijn.
3. Voeg de tomaatjes, erwten, de pasta en pesto toe en roerbak alles goed.
4. Breng op smaak met peper en zeezout, schep op een bord en garneer met de pecorino en pijnboompitten.
Eet smakelijk en groetjes uit De Keuken van Annemieke!
https://www.dekeukenvanannemieke.nl/