Fragment

Recept in 1 minuut: linzenpasta pesto

  1. Fragmentenchevron right
  2. Recept in 1 minuut: linzenpasta pesto

Elke uitzending van Stax&Toine de vraag: wat zullen we vanavond weer eten? Vandaag komt het antwoord van kok Annemieke de Kroon.  

Linzenpasta pesto

Ingrediënten voor 2 porties:  

150 g glutenvrije pasta (bv linzenpasta, kikkererwtenpasta, quinoapasta of boekweitpasta)

1 el olijfolie

2 kleine rode uien, gesnipperd

300 g kippendijen, in blokjes gesneden

20 cherrytomaatjes, gehalveerd

2 grote handen (verse of diepvries-) doperwten

6 el verse pesto

geraspte pecorino

4 el pijnboompitten


Hoe ga je aan de slag?

1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

2. Verhit olijfolie in een wok op laag vuur. Bak hierin de ui en de kippendijen tot ze gaar zijn.

3. Voeg de tomaatjes, erwten, de pasta en pesto toe en roerbak alles goed.

4. Breng op smaak met peper en zeezout, schep op een bord en garneer met de pecorino en pijnboompitten.


Eet smakelijk en groetjes uit De Keuken van Annemieke!

https://www.dekeukenvanannemieke.nl/