Fragment

Recept in 1 minuut: exotische crème brûlée

  1. Fragmentenchevron right
  2. Recept in 1 minuut: exotische crème brûlée

Deze week geven onze chefkoks in Stax&Toinehun favoriete toetjes prijs. Vandaag maakt Vanja van der Leeden een exotische crème brûlée uit haar kookboek Indorock

Crème brûlée met geurig pandanblad en jasmijn.

Verwarm de oven tot 130 graden. Breng 250 ml melk met 250 ml kokosroom tegen de kook aan met 4 geknoopte pandan bladeren en 2 el losse jasmijnthee. Neem van het vuur en laat minimaal 15 minuten trekken.

Neem 5 eidooiers en klop ze met 75 gr suiker los in een ruime kan. Giet de lauwwarme kokosmelk er door een zeef bij en roer goed door.

Zet een stuk of zes lage schaaltjes in een oventree. Schenk het eimengsel in de schaaltjes. Schuif de oventree nu in de oven en schenk er zoveel kokend water bij tot de bakjes half onder staan. Gaar de crèmes 1 uur en 15 minuten. Neem uit de oven en laat helemaal afkoelen. Bewaar ze tot gebruik in de koelkast.

Verhit voor het serveren de grill voor op de hoogste stand. Bestrooi elk schaaltje met een eetlepel losse palmsuiker en laat onder de grill karamelliseren. Je kunt ook een brander gebruiken. Let dan wel op dat de korrels niet verbranden, ze zijn namelijk kleiner dan gewone suikerkorrels.


Eet smakelijk!