Fragment

Recept in 1 minuut: Sashimi van haring

  1. Fragmentenchevron right
  2. Recept in 1 minuut: Sashimi van haring

Elke uitzending van Stax&Toine antwoord op de vraag: wat zullen we vanavond weer eten? Vandaag geeft chefkok Tosao van Coevorden antwoord. In 1 minuut. 


SASHIMI VAN HARING uit 'de Bijbel van de Japanse Keuken'

INGREDIËNTEN

150 g ijsklontjes
300 ml dashi 
4 zoute haringen, ongesneden1 el gember, geraspt
2 el ponzu 
1⁄2 lente­ui, in dunne ringen
4 shisoblaadjes, fijngesneden

NISHIN SASHIMI

BENODIGDHEDEN

keukenpapier


BEREIDINGSWIJZE

1 Roer de ijsklontjes door de dashi en plaats de haring circa 5 minuten in het ijswater. Je ontdoet de haring zo van het zout.

2 Meng intussen in een kom de gember met de ponzu.

3 Neem de haring uit het ijswater, laat uitlekken en dep droog met keukenpapier. Snijd de haring in stukken circa 3 centimeter. Wentel de haring door het gember­ponzumengsel.

4 Verdeel de haring over een bordje en garneer met de lente­ui en het shisoblad.