Recept in 1 minuut: Sashimi van haring
- Fragmenten
- Recept in 1 minuut: Sashimi van haring
Elke uitzending van Stax&Toine antwoord op de vraag: wat zullen we vanavond weer eten? Vandaag geeft chefkok Tosao van Coevorden antwoord. In 1 minuut.
SASHIMI VAN HARING uit 'de Bijbel van de Japanse Keuken'
INGREDIËNTEN
150 g ijsklontjes
300 ml dashi
4 zoute haringen, ongesneden1 el gember, geraspt
2 el ponzu
1⁄2 lenteui, in dunne ringen
4 shisoblaadjes, fijngesneden
NISHIN SASHIMI
BENODIGDHEDEN
keukenpapier
BEREIDINGSWIJZE
1 Roer de ijsklontjes door de dashi en plaats de haring circa 5 minuten in het ijswater. Je ontdoet de haring zo van het zout.
2 Meng intussen in een kom de gember met de ponzu.
3 Neem de haring uit het ijswater, laat uitlekken en dep droog met keukenpapier. Snijd de haring in stukken circa 3 centimeter. Wentel de haring door het gemberponzumengsel.
4 Verdeel de haring over een bordje en garneer met de lenteui en het shisoblad.