Fragment

Recept in 1 minuut: salade fattouch

  1. Fragmentenchevron right
  2. Recept in 1 minuut: salade fattouch

Elke uitzending in Stax&Toine antwoord op de vraag: wat zullen we vanavond eten? Vandaag een recept van chefkok Mounir Toub: salade fattouch. 


Recept voor 4 personen: 

INGREDIËNTEN 


2 el ras el hanout

7 el olijfolie

300 g gemengde tomaten, in verschillende kleuren en groottes

150 g snoeppaprika’s, in verschillende kleuren

2 pitabroodjes, gehalveerd en per helft in vijf partjes gesneden

2 el azijn

2 tenen knoflook, geperst

4 kropjes little gem, blaadjes gewassen en gedroogd, in grove stukken

100 g rucola, gewassen en gedroogd

10 takjes bladpeterselie, blaadjes gewassen en gedroogd

10 takjes munt, blaadjes gewassen en gedroogd

zout en versgemalen zwarte peper


VOORBEREIDING 

Verwarm de oven voor op 170 °C.

Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Meng de ras el hanout met 4 eetlepels olijfolie.

Snijd de tomaten in verschillende vormen en de snoeppaprika’s in dunne ringen. 


BEREIDING

Verdeel het brood over de bakplaat en bestrijk het met het mengsel van olijfolie en ras el hanout.

Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak het brood in circa 8 minuten knapperig. 

Doe de rest van de olijfolie met de azijn en knoflook in een ruime kom, meng ze tot een dressing en breng op smaak met zout en peper.

Voeg de tomaat en paprika toe, gevolgd door de little gem, rucola, peterselie en munt.

Schep de helft van de knapperige pitapuntjes er luchtig door en schep de salade op een bord.

Garneer de fattoush met de rest van de pitapuntjes en serveer direct zodat de pitapuntjes krokant blijven.


TIPS

Varieer met verschillende groenten voor een feestelijk gerecht.

Voeg de knapperige pitapuntjes zo laat mogelijk toe anders worden ze slap.


Eet smakelijk!