Recept in 1 minuut: curry met spruitjes
- Fragmenten
- Recept in 1 minuut: curry met spruitjes
In Stax&Toine antwoord op de vraag: wat zullen we vanavond weer eten? Vandaag een recept van chefkok Mari Maris uit haar kookboek: Mari plukt de dag.
Curry met spruitjes die de winter doet vergeten
Ingrediënten:
1 middelgrote ui, gesnipperd
ca. 2 el currypasta
8 flinke aardappelen, in grove
2 tenen knoflook, fijngehakt
1 à 2 wortelen, in brunoise
400 à 600 g kool, in repen (spruitjes tellen ook als kool, gehalveerd of in kwarten)
1 flinke prei, in niet al te fijne ringen
2 tot 4 dl kokosmelk
(zonnebloem)olie
eventueel: geroosterde, gezouten cashewnoten of pinda’s
Bereidingswijze:
Fruit gesnipperde uien een ruime pan met een beetje olie. Voeg als de ui glazig is currypasta toe en fruit die mee tot het aroma los begint te komen, voeg dan knoflook en blokjes aardappelen toe. Schep goed om en laat een paar minuten staan.
Voeg wortel en ringen prei toe maar houd daarvan 1 handje apart. Fruit alles kort aan en blus naar smaak af met water en/of kokosmelk tot het geheel net niet onderstaat.
Breng aan de kook, draai het vuur lager en laat in 15 tot 25 minuten zachtjes gaar pruttelen. Schep af en toe om vanaf de bodem.
Voeg de laatste prei een paar minuten voor serveren toe. Verdeel de currykool over borden en strooi er cashewnoten over.
Eet smakelijk!