Fragment

ReportersNL: fraude in de taxibranche

  1. Fragmentenchevron right
  2. ReportersNL: fraude in de taxibranche

In Borne is een curator een grote fraudezaak op het spoor gekomen. De curator handelde een faillissement af van een taxibedrijf. Hij kwam erachter dat 49 taxi's voortdurend tussen verschillende vennootschappen heen en weer werden geschoven om zo belasting te ontduiken. De schuld is meer dan een ton en de bonafide taxiondernemers die wel netjes belasting betalen, lijden eronder. 
Journalist Gerben Kuitert van Tubantia vertelt hoe het complot tussen eigenaar, vennootschappen en taxidienst Uber precies in elkaar zit. 
Uber heeft op het artikel in Tubantia als volgt gereageerd: 

"UberX is in september 2015 geïntroduceerd alsbetaalbare optie voor gebruikers om van A naar B te reizen. De Uber app voorchauffeurs wordt, net zoals diensten van reguliere taxicentrales, gebruikt doorzelfstandige ondernemers om inkomen te genereren. Voordat chauffeurs kunnenrijden met de Uber app worden zij door ons gecontroleerd op de juiste papieren.Omdat het zelfstandig ondernemers betreft hebben wij geen zicht of bevoegdheidop hoe de chauffeurs hun bedrijfsvoering inrichten of opereren. Het moge voorzich spreken dat wij altijd onze medewerking verlenen op het moment dat eenoverheidsinstantie zich bij ons meldt."