Fragment

ReportersNL: De nasleep van politieactie in Almelose wijk Nieuwstraatkwartier

  1. Fragmentenchevron right
  2. ReportersNL: De nasleep van politieactie in Almelose wijk Nieuwstraatkwartier

In de nasleep van een grote politieactie in de Almelose wijk Nieuwstraatkwartier dreigt een moeder met haar kinderen dakloos te raken. Begin september werd door politie,justitie en de belastingdienst bij 21 adressen huiszoeking gedaan. Hierbij zijn 13 verdachten aangehouden.

Eén van die verdachten is de partner van Marloes. Marloes woont met drie van haar kinderen in een huis van Corporatie Beter Wonen. Bij de huiszoeking werd 95 gram hasj gevonden. Omdat alles boven de 5 gram als handelsvoorraad wordt gezien is burgemeester Arjen Gerritsen van plan Marloes’huis voor zes maanden te sluiten.

Pleidooi
Woningbouwvereniging Beter Wonen heeft begin januari Marloes gesommeerd de huurovereenkomst zelf op te zeggen. Zij kreeg hiervoor vijf dagen de tijd. Geeft Marloes niet uit zichzelf haar woning op, dan stapt de verhuurder naar de kortgedingrechter.

Nadat in de publiciteit komt dat burgemeester Gerritsen van plan is drie huizen een half jaar te sluiten, besluiten huisarts Daniëlle Groenewold en haar man en praktijkondersteuner Joop Groenewold in Tubantia een pleidooi te houden voor het gezin van Marloes. Wat het echtpaar betreft mag er bij dit gezin geen sprake van zijn dat ze uit hun huurhuis worden gezet.

Joop Groenewold: “Mevrouw heeft er part noch deel aan. Ze heeft er niets mee te maken willen hebben.” Bovenal is huisuitzetting voor Joop Groenewold geen optie omdat het bij twee kinderen van Marloes om kwetsbare pleegkinderen gaat. Kinderen waar het volgens de praktijkondersteuner net weer wat beter mee gaat.

In ReportersNL spreken we Joop Groenewold en Tubantia verslaggever Lucien Baard.