Fragment

Special verkiezingen ReportersNl

  1. Fragmentenchevron right
  2. Special verkiezingen ReportersNl

De gemeenteraadsverkiezingen staan voor de deur, dus deze week een special met ReportersNL vanuit drie regio's 

In het Limburgse Brunssum heerst al meer dan 20 jaar een verziekt politiek klimaat. Er spelen verschillende conflicten die elkaar versterken: een landconflict tussen wethouder Jo Palmen en de gemeente, en een ruzie over de gemeentelijke herindeling. Wat is er toch gebeurd in Brunssum? Sander Bartling en (Geertjan Claessens van) De Limburger deden een poging de kluwe van ruzies te ontwarren.


In Gelderland is Omroep Gelderland samen met lokale omroepen op pad met een verkiezingsbus door de provincie. Ze bezochten de afgelopen weken verschillende steden en dorpen en waren op 9 maart in Arnhem. Wat speelt er in deze stad? En wat is de stand van de regionale en lokale journalistiek? Wil van der Schans ging op bezoek. 


In Rotterdam woedt er een fel debat tussen voor- en tegenstanders van het woonbeleid. Wonen is in de Maasstad politiek beladen. Volgens partijen alsLeefbaar Rotterdam moeten er meer middeninkomens naar de stad komen. En die moeten zich ook vestigen worden in wijken waar mensen met een lager inkomen wonen, zodat de sterkste schouders de zwaarste lasten kunnen dragen. Maar tegenstanders vrezen juist dat de groep die leeft van een minimuminkomen de wijk wordt uitgedreven. Een bijdrage van Klaas den Tek in samenwerking met Saskia Naafs en Guido van Eijck van het journalistenplatform Vers Beton.